Liker du skrollende skytespill?

Arkadeklassikere som Flying Shark og Slap Fight er på vei tilbake.

Svenske Bitwave har allerede gitt oss én dose skrollende retroskyting fra den japanske utgiveren Toaplan, og nå har de fire nye lanseringer på trappene. Den 24. august kommer Hellfire, Slap Fight, Flying Shark og Fire Shark ut på Steam og GOG.

Skrollende action

Med unntak av Hellfire, er alle disse spillene vertikalskrollende skytespill der du styrer et fly/romskip og må plaffe ned alt av motstand på din vei mot toppen av spillbrettet. Hellfire er i stedet et horisontalskrollende spill, men ellers er konseptet det samme. Dette er alle spill som har et godt rykte, fra tiden der dette var en av markedets mest populære spillsjangere (åttitallet).

Bitwave skryter av autentisk emulering av arkadeoriginalene, med minimalt «input lag». I tillegg lagres det som skjer kontinuerlig, og du kan spole mellom ti og atten minutter (avhengig av hvor mye som har skjedd) tilbake om du er misfornøyd med tingenes tilstand. Ellers er det rikelig med hjelpefunksjoner, slik som at du slipper å hamre skyteknappen.

Spillene kan kjøpes separat eller i en pakke. Her er en trailer:

PS: Jeg vet heller ikke hvorfor det heter Slap Fight.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.