F-Zero er tilbake, nå med 99 spillere

F-Zero 99 ble sluppet på Switch i går. Nintendo har også flere andre retronyheter på gang.

Det futuristiske racingspillet F-Zero regnes som en solid klassiker på SNES. Serien var ganske populær på nittitallet og tidlig på totusentallet, men har ligget brakk siden 2004. I går kom den imidlertid tilbake på overraskende vis.

F-Zero 99 er en kraftig videreutviklet versjon av det første F-Zero-spillet, som gir oss alle banene og fartsmonstrene fra originalspillet men legger inn en ny vri. Her kan nemlig 99 spillere kjøre mot hverandre samtidig, og spillet har fått en Battle Royale-vri ved at hver spiller har en egen energimåler. Når den når null er de ute av løpet permanent.

Det finurlige med denne energien er at i tillegg til å miste den ved å krasje (selvsagt) kan du spille dristig, og bruke energi på å få ekstra fart. Ellers har F-Zero 99 fått andre nyheter, slik som at du kan låse opp kosmetiske oppgraderinger og slikt. Per nå er spillet kun tilgjengelig for de som abonnerer på Nintendo Switch Online.

Men vent, det er mer!

I tillegg til F-Zero 99 har Nintendo kunngjort et par andre retronyheter for Switch. Først ut er Paper Mario: The Thousand Year Door, et GameCube-rollespill som vender tilbake med oppdatert Switch-grafikk neste år. Paper Mario har et svært godt rykte, så dette blir utvilsomt spennende.

Mario vs. Donkey Kong kom opprinnelig til GBA i 2004, og er et plattform/hjernetrimspill der Donkey Kong har stjålet Mini-Mario-lekene, og Mario (som tydeligvis ikke må redde prinsesse Peach denne dagen) må få fatt i dem igjen. I nyutgaven, som slippes 16. februar på Switch, er det også mulig å få med seg en venn.

Så har vi Luigi’s Mansion 2 HD, en fancy versjon av Luigi’s Mansion: Dark Moon som opprinnelig debuterte på 3DS i 2013. Spillet var kjent fra før, tror jeg, men har nå fått lanseringstidspunkt: Sommeren 2024. Her blir det spøkelsesjakt med Luigi, som ikke egentlig er den fødte ghostbuster, men heldigvis har en kul støvsuger som ordner biffen. Nyutgaven støtter fire spillere via nettet.

Til slutt tar vi med Another Code: Recollection, som er en kombo-pakke bestående av DS-spillet Another Code og Wii-spillet Trace Memory. Dette er kultklassikere som nå får fullstendig oppgraderte Switch-utgaver. Pakken slippes 19. januar 2024.

Trailere:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.