Interplay har sluppet flysimulatoren Tornado på Steam

Tornado er kjent som en av de beste krigsflysimulatorene fra nittitallet.

Det er tydeligvis fortsatt lys i kontorene til Interplay, for nå har de akkurat sluppet flysimulatoren Tornado på Steam. Tornado kom opprinnelig for Amiga og PC i 1993, og regnes fortsatt som en av de aller beste flysimulatorene fra nittitallet. Det er PC-versjonen som er relansert på Steam, og pakken inkluderer ekspansjonen Desert Storm fra 1994.

Tornado kom fra simulatorekspertene i Digital Integration, og ble utviklet med hjelp fra British Aerospace og medlemmer av RAF, så selv i dag regnes simulatoren som rimelig autentisk.

Fly om natten så vel som om dagen.
Fly om natten så vel som om dagen.

Moderne luftkamp

Spillet setter deg i cockpiten til et moderne kampfly av typen Panavia Tornado (de er ikke lenger i produksjon, men brukes fortsatt rundt om i verden, og ser på et vis ut til å spille en viktig rolle i Ukraina). Du får ikke bare spille frittstående oppdrag, men ta del i dynaiske kampanjer med aktive slagmarker – to av grunnene til at det ble så populært.

Så skal det selvsagt også påpekes at dette er ikke er et spill man bare hopper rett inn i. Det har en manual på over 300 sider, som heldigvis er inkludert på Steam. Men utgiver Interplay har tydeligvis glemt referansekortet som viser de mange tastaturkommandoene – det får vi håpe de ordner så snart som mulig.

Dette er forøvrig Interplays andre Steam-utgivelse dette året, og artig nok var den første også en flysimulator fra Digital Integration – F/A-18E Super Hornet. Mens det spillet har vært ute på GOG i evigheter, har ikke Tornado vært tilgjengelig før. Det er kanskje lov å håpe at det også finner veien til GOG etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.