Paradox tar opp kampen mot Civilization

Har kunngjort sitt eget verdenshistoriske strategispill, Millennia.

Få spillserier har slukt like mange timer som Civilization, en serie turbaserte strategispill der du har ledet en sivilisasjon fra oldtiden og inn i nær fremtid. Den har også generelt fått klare seg uten den helt store direkte konkurransen, skjønt vi fikk relativt nylig en utfordrer i form av Humankind og venter også på Microsofts kommende Ara: History Untold.

Det ser ikke helt ukjent ut.
Det ser ikke helt ukjent ut.

Nå blander den svenske utgiveren Paradox seg inn i kampen. De er mest kjent for storstrategispill som Europa Universalis, Hearts of Iron, Crusader Kings og Stellaris, som alle har Civilization-aktige elementer over seg, men med Millennia kommer de med en langt mer direkte konkurrent.

Millennia er et turbasert spill der du må lede din utvalgte fraksjon gjennom hele 10 000 år med historie, fra steinalderen og frem til det som i dag er ulike mulige fremtider. Spillet er delt inn i ti «aldre», men disse er ikke låst til den virkelige tidslinjen – avhengig av hva som skjer kan det for eksempel komme aldre preget av ulike kriser som gir deg tilgang på unike enheter og teknologier.

Ellers kan vi se frem til den vanlige kombinasjonen av krigføring, diplomati, økonomisk styring og vitenskapelig forskning, skjønt det ser ut som spillet prøver mange ulike måter å skille seg litt ut på. Utviklerstudioet, som lyder det fabelaktige navnet C Prompt Games, forteller om sin visjon i en annonseringspost på Steam.

Millennia har ikke fått noen slippdato enda, men det kommer altså til PC. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.