Commodore 64-spill ute på Switch

Hidden Gems: Volume One inkluderer fire Commodore 64-spill.

Pixel Games UK har tilsynelatende tatt en pause fra Steam for å konsenterere seg om Switch. Nå har de lansert Hidden Gems: Volume One, som inkluderer fire Commodore 64-spill. De inkluderte spillene er Gilligan’s Gold, Horace Goes Skiing, N.O.M.A.D. og Mutant Monty.

Gilligan's Gold.
Gilligan’s Gold.

Gilligan’s Gold er en klone av et arkadespill, og dette er ikke første gangen det har blitt relansert i en samlepakke. Det var nemlig med i legendariske Soft Aid, søsterprosjektet til Bob Geldofs Band Aid. Jeg var ikke noen fan av dette 1984-spillet, men det har et omtrent midt-på-treet-rykte i Commodore 64-miljøet.

Mutant Monty er også fra 1984, og er et enkelt actioneventyr med et litt rart perspektiv (det ser ut som et 2D-plattformspill, men handlingen sees egentlig ovenfra). Dette spilet har et greit rykte, i motsetning til Horace Goes Skiing fra samme år, som er en merkelig lavbudsjettskombo av Frogger og skispill.

NOMAD.
NOMAD.

N.O.M.A.D. er fra 1986, og er et romskipspill der du navigerer deg gjennom labyrinter bebodd av fæle fiender. Ryktemessig er vi vel tilbake i midt-på-treet-land, så jeg vet ikke helt hvor bokstavlig samlepakkens tittel skal tas.

Egentlig er det en veldig merkelig sammensetning i denne første pakken – spillene har absolutt ingen fellesnevnere annet enn at det er Commodore 64-versjonene som er inkludert. Jeg tenker jo at enten bør det være noe som kobler dem sammen, eller så bør det være litt flere enn fire spill i en samling som dette. Og kanskje noen ekte perler, siden navnet er som det er.

Men okay, dette er vel første gangen vi får Commodore 64-spill på Switch, så det er jo kult. Som vanlig fra Pixel Games UK er det mulighet for å legge inn CRT-filter på skjermbildet, lagre og laste spillposisjoner og spole opp til ti sekunder tilbake.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.