Det spøker i Haunted House

OooOoOooo, og så videre. Atari har sluppet et nytt Haunted House-spill.

Vi er i oktober, som noen av en eller annen grunn har fått for seg at er årets skumleste måned. Selv vil jeg slå et slag for januar, for spøkelser sliter med å hamle opp med frykten for tung snø og høye strømregninger. Men hvis man skal slippe et spill som heter Haunted House, som Atari akkurat har gjort, er jo oktober en grei måned å velge.

Ikke så gufne grøss

Nye Haunted House.
Nye Haunted House.

Det første Haunted House-spillet kom i 1982, og kalles av og til det første spillet i overlevelsesgrøsser-sjangeren. Skjønt det er stor uenighet om hvorvidt den påstanden holder vann, og selv tenker jeg at Project Firestart på Commodore 64 er en bedre kandidat til den tittelen.

I gamle Haunted House må du uansett styre et par øyne (som representerer spillfiguren, siden spillet foregår i et helt mørkt hus) rundt i labyrintaktige omgivelser der du må prøve å unngå overnaturlige fiender, og plukke opp ulike hjelpemidler underveis. Haunted House er en del av Atari 50-pakken, så det kan fint testes den dag i dag.

Nye Haunted House er et «roguelite»-spill som egentlig ikke ser ut til å ha så mye til felles med det gamle spillet. Men som før må du utforske et hjemsøkt hus, og også denne gangen er det lurere å prøve å unngå fiendene enn å slåss mot dem. Spillet skal også ha rikelig med nikk til originalen og andre Atari-klassikere.

Lanseringen har funnet sted på alle de vanlige plattformene pluss (nye) Atari VCS. De vil forresten også relansere den gamle Atari 2600-utgaven på kassett. Her er hjemmesiden, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.