– Er alle dataspillene kliss like?

BBC stilte (og svarte på) spørsmålet i 1986.

Det er gøy at BBC har lagt så mange gamle TV-innslag ut på nettet. Mange av dem har med dataspill å gjøre, og gir oss et interessant innblikk i (eller gjensyn med) hvordan spillverdenen var i Europa på åttitallet.

Innslaget jeg har valgt å trekke frem i dag kommer fra en episode av Micro Live som ble sendt i oktober 1986, og her stusser programleder Ian McNaught Davis over at selv om boksbildene til spill er så varierte handler fryktelig mange av spillene om de samme tingene.

Så går han gjennom noen klassiske arketyper – jeg elsker hvordan han avfeier sportsspill som «the most appalling use of a computer» siden han ikke ser hvorfor noen skulle ville leke sport når de kan få seg litt frisk luft i stedet – før det er medprogramleder Fred Harris som tar ordet og viser oss noen spill i andre sjangere.

Eventyrspill, brettspill og til og med flipperspill demonstreres, før vi får et glimt av Marble Madness på datidens store nestegenerasjonsplattform, Amiga. Se videoen her:

Jeg vil jo påstå at det var temmelig mye variasjon innad i de ulike sjangerne enn det vi får inntrykk av her, men det er en diskusjon vi får ta en annen gang.

En kommentar om “– Er alle dataspillene kliss like?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.