Har Simon the Sorcerer tålt tidens tann?

Bli med når cd SPILL tar for seg dette erkebritiske eventyrspillet fra nittitallet.

Simon the Sorcerer er i vinden for tiden, i alle fall her på Spillhistorie.no. For et par uker siden lagde Martin Gjesdal en artikkel om det britiske eventyret, og nå er han tilbake for å diskutere det med Mr. Mamen i podcasten cd SPILL. Jeg ble også med på moroa, og satt faktisk oppe til halv to på natta kvelden i forveien slik at jeg kunne fullføre spillet.

Simon the Sorcerer. Legg merke til dramaet som utspiller seg i forgrunnen.
Simon the Sorcerer. Legg merke til dramaet som utspiller seg i forgrunnen.

Pek og klikk i klassisk stil

Om du ikke kjenner Simon the Sorcerer fra før, er det altså et pek-og-klikk-eventyr i akkurat samme gate som LucasArts-spillene, komplett med verbmeny i bunnen av skjermen. Men dette er et som nevnt et britiskutviklet spill, og det merkes. Her er det sarkasme og sort humor i lange baner, og spillet har rikelig med referanser og brudd på den fjerde veggen.

I tillegg er det i mine øyne et av de lekreste spillene fra det tidlige nittitallet, med nydelig pikselkunst uansett hvor du befinner deg. Men hvordan står det til med gåtene? Har de tålt tidens tann like godt som presentasjonen og humoren? Hør vår mening her:

Her er noen flere bilder (fra Amiga 1200-versjonen, hehe):

En kommentar om “Har Simon the Sorcerer tålt tidens tann?”

  1. Husker eg spilte Simon the sorcerer 2 først. var i gode gamle dager da man bestilte dataspill gjennom annonser på tekst tv. haha det var faktisk en greie tidlig på 90-tallet. syntes spillet var veldig gøy, hadde noen særdeles artige referanser til kjente folkeeventyr. f.eks den scena der man drar til huset til de 3bjørnene og gullhår har vært innbruddstyv. den lo eg godt av. karakteren sampling er også en gøy karakter i Simon 2, der han referer til hendelser i den første spillet. spilte Simon 1 ei stund etterpå, men syntes ikke det var like bra som nr2. kjøpte Simon 3D når det kom ut, men det hadde mange av de samme problemer som flere andre kjente eventyrspillserier som tok steget fra 2D til 3D, det ble aldri spilt ferdig. Ser at det har kommet hele 5 spill i serien men har ikke prøvd de andre oppfølgeren. Til neste år kommer det et spill nr 6 som skal foregå mellom Simon 1 og 2 og skal være et tilbake til røttene spill. https://store.steampowered.com/app/1939890/Simon_The_Sorcerer_Origins/

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.