A Boy and his Blob er tilbake

Løs puslenøtter i disse spillene, som opprinnelig kom til NES og GameBoy.

Hvis du har fulgt Limited Run Games, som spesialiserer seg på fysiske utgivelser av både gamle og nye spill, vet du kanskje at de solgte A Boy and His Blob: Retro Collection for en tid tilbake. Nå er samlingen tilbake, i digital form, takket være utgiver Ziggurat Entertainment.

Sterkt sukkertøy? Aner ikke.
Sterkt sukkertøy? Aner ikke.

A Boy and His Blob: Retro Collection inkluderer A Boy and His Blob: Trouble in Blobolonia for NES og The Rescue of Princess Blobette for GameBoy, og begge spillene kommer i både amerikanske og japanske versjoner. Ellers får vi musikkspiller, lagrefunksjon og diverse filtereffekter.

Spillene er plattformspill med hjernetrimelementer, der du styrer en gutt og den utenomjordiske blob-kameraten hans på oppdrag for å redde verden. Blobert, som vesenet heter, liker å spise gelébønner, og avhengig av hva slags type bønner han får i seg, endres formen hans. Dermed kan han brukes som ulike verktøy når det kreves.

Det ser ut som spillene fikk en relativt blandet mottakelse da de opprinnelig kom ut (der GameBoy-spillet ble bedre mottatt enn NES-originalen). Jeg har ingen erfaring med disse spillene, så hvis du er en veteran er det bare å gi lyd fra deg i kommentarfeltet.

Samlingen er ute på PlayStation 4 og 5, samt Switch. Den kommer snart til PC (Steam og GOG).

Funfact: Originalspillet ble designet og programmert av David Crane, en av grunnleggerne av Activision og skaperen av blant annet Pitfall, Ghostbusters og Little Computer People.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.