StarCraft ble et av tidenes største PC-spill

cd SPILL tar for seg en av spillhistoriens store bautaer i dagens episode.

Blizzard Entertainment var takket være sine WarCraft-spill en av de mest respekterte utviklerne av sanntidsstrategispill på nittitallet, og de ble ikke mindre populære da de i 1998 slapp StarCraft, der de grunnleggende spillkonseptene fra WarCraft ble foredlet og flyttet inn i et småguffent sci-fi-univers.

Klassisk. Bilde: Mobygames.
StarCraft. Bilde: Mobygames.

Resultatet var en av nittitallets aller største spillutgivelser, og et spill mange setter pris på den dag i dag (noe som er lettere enn du kanskje skulle tro, i og med at du kan laste spillet ned gratis fra Battle.net – eller til og med prøve deg på en nyversjon fra noen år tilbake).

I dagens episode av podcasten cd SPILL har MrMamen fått med seg Tor-Andre Kiil Mørkved og Aksel Bjerke for å ta en nærmere titt på det legendariske strategispillet. Vi får som vanlig en god miks av nostalgi og fakta, før gjengen prøver å finne ut av hvor godt spillet har tålt tidens tann.

Om du har noen minner fra StarCraft (og det har du nok helt sikkert) er du velkommen til å dele dem i kommentarfeltet. Her kan du høre episoden:

Skjermbildet er lånt fra Mobygames, mens toppbildet er tegnet av Anette Jøsendal.

En kommentar om “StarCraft ble et av tidenes største PC-spill”

  1. husker eg så bilde av det i et amerikansk datablad, det berømte bildet som ble nevnt i podcasten, warcraft 2 med Zerg skin. Var en skikkelig fan av Blizzard på den tiden, warcraft, diablo osv. så når man fikk de første ordentlige bildene av srmacraft så var eg solgt. Min favoritt campaign var Terran. men klarte aldri de siste brettene hos de forskjellige rasene uten å bruke juksekoder, var brutalt vanskelig siste tredjedel «power overwhelming»var heftig brukt;-P Når det kommer til maskinkrav så spilte eg dette på min 486 DX 33mhz med 8mb ram. kjørte helt fint hvis man ikke hadde alt av grafikk innstillinger på maks;-) kjøpte også brood war når det kom. digga spillet, kjøpte også Starcraft 2 når det kom. spilte såklart Terran der også, men fullførte aldri de andre rasene. så heller letsplay på YouTube får å få hele historien

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.