Star Wars: Empire at War har blitt oppdatert

Det populære sanntidsstrategispillet fra 2006 har blitt en 64-bit-applikasjon.

Star Wars: Empire at War er et sanntidsstrategispill som opprinnelig kom ut i 2006. Det er fortsatt rimelig populært, og heldigvis har ikke utvikler Petroglyph helt glemt det. For noen dager siden lanserte de en oppdatering for spillet der de blant annet konverterte det til en 64-bit-applikasjon.

Star Wars-krig.
Star Wars-krig.

Dette vil ikke bare hjelpe å løse problemer folk har med spillet på nyere systemer, men gjøre livet mye lettere for alle som lager modifikasjoner for spillet. Spillerskapte modifikasjoner er en av hovedgrunnene til at det fortsatt er liv i det snart 20 år gamle strategispillet, så dette er godt nytt for tilhengerbasen.

Ulempen er at det ikke er helt rett-frem å gå fra 32-bit (som spillet var før) til 64-bit, og dermed er ikke spillet lenger kompatibelt med gamle lagrefiler. Petroglyph burde nok kanskje ha gitt spillerne en liten advarsel før de lanserte oppdateringen slik at de som var midt i kampanjer og slikt kunne ta grep for å hindre å miste all fremgangen sin.

Men i det store og hele virker det som spillmiljøet tar tapet av lagrefilene med ro, og setter pris på oppdateringen. Den gjelder forøvrig begge titlene i Gold Pack-versjonen av spillet, som selges på Steam. Det ser ikke ut som GOG-utgaven har blitt oppdatert (enda?).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.