SNEG bringer flere SSI-spill tilbake

Rollespillene i Phantasie-serien og Star Command, for eksempel. Kreative og krigerske spillere kan også glede seg til Wargame Construction Set.

SNEG fortsetter å rote gjennom sin del av SSI-arkivet for å finne nye spill å relansere (arkivet er i dag fordelt på flere selskaper, men SNEG ser ut til å ha størsteparten). En post på GOG forteller at de snart vil relansere Phantasie-trilogien og Star Command, men graver du litt dypere ser du at disse spillene får følge av flere andre. Alle spillene har 19. desember som lanseringsdato på Steam.

Jeg legger ikke inn lenker til de individuelle spillene denne gangen, men du finner hele utvalget her (GOG) og her (Steam).

Phantasie. Ah, EGA-grafikk. Dette er et spill av den typen der SNEG virkelig burde inkludert flere utgaver enn bare den for DOS.
Phantasie. Ah, EGA-grafikk. Dette er et spill av den typen der SNEG virkelig burde inkludert flere utgaver enn bare den for DOS.

Phantasie Memorial Set inneholder altså de tre rollespillene i Phantasie-serien. Jeg ville ikke være overrasket om dette er første gangen yngre lesere hører om disse spillene, men de var ganske populære på åttitallet og på samme måte som Wizardry ble de ekstra populære i Japan der serien fikk et fjerde spill vi ikke har sett snurten av i vår del av verden.

Faktisk ville det ikke overraske meg om både Phantasy Star og Final Fantasy er titler inspirert av Phantasie. Som mange andre eldre rollespill kombinerer disse spillen navigering av en verden på et kart med førstepersons utforsking av grotter, og turbasert kamp. Byer representeres av menyer.

Star Command kom fra samme utvikler, og er også et rollespill selv om handlingen her tas ut i verdensrommet. Det fikk relativt gode skussmål da CRPG Addict tok en titt på det for noen år siden.

Så har vi en trio med spill kombinert med redigeringsverktøy. Wargame Construction Set er turbaserte krigsspill der du får alle verktøyene du trenger til å lage dine egne spill i samme sjanger. Her er det tre stykker (som ser ut til å selges separat), der utgivelsesårene spenner fra 1986 til 1996. Det er med andre ord en viss utvikling i grensesnitt og grafikk underveis i serien.

Mens vi venter på Squadron 42.
Mens vi venter på Squadron 42.

Mer krig får vi i Great Naval Battles fra 1992. Her er det sjøkamp satt til den andre verdenskrigen. Det ser rimelig detaljert ut. Buccaneer fra 1995 er et annet maritimt spill, denne gangen med pirat-tema. Dette ser litt ut som noe man ville kalt en moderne versjon av Sid Meier’s Pirates! for 20 år siden.

Prophecy of the Shadow er et rollespill fra 1992. Det ser ut til å hente litt inspirasjon fra Ultima-spillene fra samme tid, og er enda et spill CRPG Addict hadde en viss sans for. Så har vi Renegade: The Battle for Jacob’s Star fra 1995, som er en romsimulator i Wing Commander-stil.

Sist ut er Savage Warriors, som stikker seg ganske heftig ut i denne sammenhengen. Det er nemlig et én-mot-én-slossespill inspirert av spill som Street Fighter, der 3D-figurer slåss på todimensjonale arenaer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.