Back in Time Live ’23 ble en suksess

Massevis av klassisk spillmusikk i Bergen.

Hvert år arrangeres det en spesiell retrospillfest i Bergen. Back in Time Live heter arrangementet, som går over to dager og er en live-feiring av klassisk spillmusikk, og da spesielt de tonene som klinget på åtti- og nittitallet i hus med Commodore 64 og Amiga.

FastLoaders under årets konsert. Bilde: FastLoaders.
FastLoaders under årets konsert. Bilde: FastLoaders.

I år gikk Back in Time Live av stabelen den 3. og 4. november, på Stereo Bar. Her var det et fullpakket program med live-konserter, blant annet fra metallbandet FastLoaders som også er med å arrangere herlighetene. Vi spurte dem hvordan det gikk:

Årets BIT var kanskje en av de beste så langt i forhold til publikumsrespons. Det var fantastisk å se at såpass mange stilte og se alle gå rundt med et stort smil hele tiden. Det var også en høyder å hoste våre danske venner fra veteranbandet Press Play On Tape på årets fest.

I tillegg til konsertene ble det holdt en remix-konkurranse der det kom inn tolv bidrag – du kan høre dem alle på Remix64 – og som vanlig var samarbeidspartner Slay Radio på plass med underholdning hele helgen. Slay Radio er en internettradiokanal dedikert til Commodore 64.

Av entusiaster, for entusiaster

FastLoaders forteller også litt om hvorfor de holder på med dette prosjektet:

– Motivet er simpelthen at vi er alle fan av musikken til disse gamle spillene og det var med å forme oss i barndommen og ungdomstiden. Entusiasmen i retromiljøet er også en stor del av hvorfor vi holder det gående. Det er utrolig gøy å høre responsen og tilbakemeldingene.

Danskene i Press Play on Tape. Bilde: FastLoaders.
Danskene i Press Play on Tape. Bilde: FastLoaders.

Ifølge FastLoaders er de som besøker den typiske Back in Time-konserten folk som har lidenskap for retrospill og musikk, eller et nostalgisk forhold til musikken og spillene de vokste opp med. Det er nok ganske mange Spillhistorie-lesere som kan føle seg truffet av den beskrivelsen.

FastLoaders selv fokuserer primært på musikk fra Commodore 64 og Amiga, og har totalt sluppet seks album (inkludert tre trippeltalbum). De har også spilt live sammen med legendariske spillmusikkskapere som Rob Hubbard, Ben Daglish, Chris Hüelsbeck, Reyn Ouwehand, Tim Wright og Barry Leitch, og spiller konserter både i inn- og utland.

Du kan følge dem på Facebook og siden deres hos C64Audio. Her kan du se en konsert de spilte i Bergen i fjor, der de hadde hentet låtene sine fra The Last Ninja-spillene:

En kommentar om “Back in Time Live ’23 ble en suksess”

  1. Definitivt et høydepunkt for meg i løpet av året de gangene jeg har vært der. 100% god stemning, fin musikk og veldig hyggelig. Anbefales på det varmeste.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.