The Settlers-skaperens nye spill er lansert

Pioneers of Pagonia er ute i «early access» på PC.

Du kjenner sikkert igjen spillet som (muligens alt for lenge) har prydet toppen av Spillhistorie.no, og hvis ikke kan jeg røpe at det er The Settlers. Så det kommer neppe som noen enorm overraskelse at det er et spill jeg er ganske glad i. Men jeg og The Settlers-serien har vokst fra hverandre nå, kanskje fordi de som nå har kontroll på den ikke aner hva som gjorde den god.

Her var det folksomt.
Her var det folksomt.

Derfor er det jo spennende å se at Volker Wertich, mannen som nesten egenhendig skapte det opprinnelige The Settlers, nå har ledet utviklingen av et nytt spill i sjangeren. Pioneers of Pagonia lar deg bygge landsbyer og byer, sette opp produksjonskjeder for å få samfunnsmaskineriet til å fungere, og utforske fargerike, dataskapte verdener. Akkurat som The Settlers, altså.

Noen ren nyversjon er det riktignok ikke, og det hadde nok ikke fungert så godt heller. Det er åpenbart fra skjermbilder og video at spillet gjør mye nytt, og samtidig ikke er milevis unna mange av dagens spill i samme sjanger (en sjanger som forøvrig skylder The Settlers fryktelig mye).

Pioneers of Pagonia er ute i «early access» nå. Der skal det være i minst seks måneder, og utviklerne har lagt ut et slags kart over planlagte oppdateringer på vei frem til fullversjonen (som inkluderer samarbeidsspill, blant annet). De understreker at all funksjonalitet som beskrives på Steam-siden er inkludert i versjonen som er ute nå. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.