Slik kjører du Windows 3-spill på 64-bit-versjoner av Windows

Trikset 9 av 10 Spillhistorie-redaktører ikke vil at du skal vite.

Det er lenge siden moderne utgaver av Windows sluttet å støtte spill og programvare for 16-bits-versjoner av Windows, altså Windows 1.x, 2.x, 3.0, 3.1, og så videre. For meg har løsningen vært å installere Windows 3 i DOSBox, og det fungerer egentlig veldig fint. Men det er jo litt pes.

SkiFree med Steam i bakgrunnen.
SkiFree med Steam i bakgrunnen.

Men det finnes en langt enklere metode. Jeg har for så vidt vært klar over den før, men i dag ble jeg minnet på det via en video. Kortversjonen er at du laster ned winevdm, installerer det og … vel, så kan du kjøre Windows 3-spill på 64-bits-operativsystemet ditt. Finn spillet du vil kjøre, dobbeltklikk på det, og det starter uten noe ekstra bry.

Det vil ikke nødvendigvis fungere for alle spill eller programmer, men har vist seg en god og kjapp løsning for å spille enkle spill.

Du finner programmet her (skroll ned forbi filene, så finner du lenke til nedlasting). Pakk det ut et egnet sted, installér, og vips: Du kan nå kjøre Windows 16-bit-programmer. Last ned SkiFree og prøv! En alternativ løsning om du ikke har lyst til å installere, er å rett og slett bare dra et Windows-program over på filen som heter otvmdm.exe, så starter det.

Her er videoguiden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.