NES-klassikeren Shadow of the Ninja gjenskapes i år

Med lekker grafikk og et helt nytt brett.

Shadow of the Ninja dukket opprinnelig opp på NES i 1990 (eller 1991 i vår del av verden, der det het Blue Shadow). Spillet er et skrollende action-/plattformspill satt til 2029, der to ninjaer sendes til et futuristisk New York for å få has på en ond diktator som har tatt over makten i USA. Skremmende aktuelt, med andre ord – foregår den siste bosskampen på toppen av Trump Tower?

Flotte piksler.
Flotte piksler.

I år kommer spillet tilbake, i en helt ny versjon. Shadow of the Ninja – Reborn er bygd opp helt fra bunnen av, med herlig ny pikselgrafikk i 16-bit-stil og ny musikk. Alle brettene har blitt laget på nytt, med nye detaljer og mer finpuss, og spillet har også et helt nytt brett. Som før er det mulig å spille alene, eller i samarbeid med en venn.

Det er NatsumeAtari som står for nyversjonen, og mange av utviklerne var med å lage originalspillet for 33 år siden (ifølge pressemeldingen er gjennomsnittsalderen på utviklerteamet 55 år). På teamet finner vi blant annet Iku Mizutani, som lagde originalmusikken til Shadow of the Ninja.

Shadow of the Ninja – Reborn skal slippes på Nintendo Switch, PlayStation 4|5, Xbox Series S|X og Steam til sommeren. Man kan allerede forhåndsbestille samlerutgaver fra Strictly Limited Games, og det får også vanlige fysiske utgaver på konsoll. Her er en trailer:

2 kommentarer om “NES-klassikeren Shadow of the Ninja gjenskapes i år”

  1. søkke ta, det her spilte eg sjukt mye på nes i barndommen, whishlista på steam nå så må teste det ut når det kommer til sommeren, ser bra ut nye versjonen synes eg

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.