Discworld-spillene kan komme tilbake

Designer Gregg Barnett ønsker i alle fall å få det til, men det britiske kongehuset eier visst halvparten av rettighetene.

På nittitallet skapte britiske Perfect Entertainment tre eventyrspill satt til Terry Pratchtts Discworld-univers. De har begge et godt rykte, skjønt de er også notoriske for den høye vanskelighetsgraden. Nå viser det seg at originaldesigner Gregg Barnett eier halvparten av rettighetene, og gjerne vil få spillene ut på markedet igjen.

Discworld. Bilde: Mobygames.
Discworld. Bilde: Mobygames.

Problemet er bare at den andre halvparten visstnok eies av det britiske kongehuset. Barnett sier at siden Perfect Entertainment ble nedlagt, gikk halvparten av rettighetene automatisk til kongehuset, mens han fikk halvparten. Heldigvis er det ikke slik at han trenger å få en audiens med Kong Charles for å få orden på sakene, og han røper at det har vært diskusjoner.

Han beskriver situasjonen som komplisert, men virker samtidig relativt optimistisk. I så fall er det snakk om relanseringer eller nyversjoner – å lage helt nye spill er visstnok ikke mulig, ettersom det nå er andre selskaper som eier disse.

Alt dette kommer frem i et langt intervju på nettstedet Time Extension, som du bør lese i sin helhet. Barnett forteller blant annet hvordan de fikk lisensen i utgangspunktet, hvordan John Cleese sa de kunne dra til Helvete da de lurte på om han ville spille hovedrollen og hvordan Eric Idle var mye triveligere (og faktisk ga dem en låt helt gratis).

Bildene er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.