Tekken var med å definere slåssespill i 3D

Podcasten Spæll tar for seg de tre første spillene i denne klassiske serien.

Slåssespillet Tekken debuterte i arkadehallene i 1994, men siden arkademaskinen var basert på PlayStation-maskinvaren tok det ikke veldig lang tid før det ble overført til Sonys vesle konsollsensasjon. Tekken og PlayStation ble en «match made in heaven», som vi halvdansker sier her på Sørlandet, og resten er historie.

Tekken på arkade. Bildene brukt i artikkelen er fra Mobygames.
Tekken på arkade. Bildene brukt i artikkelen er fra Mobygames.

Men kan du den historien? Hvis ikke, er dagens episode av Spæll perfekt for deg. Adrian og Håkon har nemlig fått med seg Thomas Eriksen fra Gamingsjappa.no og Filip fra Lolbua for å ta en full gjennomgang av Tekken 1, 2 og 3.

De tar for seg historien bak spillet, og snakker om hvordan det endte opp med å definere en hel sjanger med blant annet et forståelig kontrollsystem, heftig 3D-grafikk og historiedrevne kampanjer for spillfigurene. I tillegg får vi selvsagt høre om deres eget forhold til spillet.

Her finner du episoden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.