Det er kanskje ikke lurt å kjøpe Star Wars: Battlefront Classic Collection

Samlingen har fått hard medfart etter gårsdagens lansering.

Embracer-eide Aspyr Media hadde nylig en rimelig vellykket lansering av Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft (selv om folk etter hvert stusset litt over hvorfor versjonen på Epic Games Store var ulik de andre). Så dermed hadde mange tro på deres neste prosjekt, en samlepakke med «Battlefield men Star Wars»-spillene i Star Wars: Battlefront-serien.

Katastrofelansering

Dessverre har ikke ting gått helt etter planen. Dagen etter utgivelsen ligger pakken på «overwhelmingly negative» som brukerscore på Steam, med over 4000 anmeldelser.

Noe av grunnen er at spillets serverpark var mer eller mindre ikke-eksisterende. Ifølge PC Gamer var det over 10 000 spillere som prøvde å komme seg inn på tre servere hver med støtte for 64 spillere. Utover disse serverne (som kombinert hadde plass til rundt 200 spillere) var det ikke mulig å få spilt flerspiller. Som jo tradisjonelt har vært en stor del av poenget med disse spillene.

Ellers klages det over alt fra seige kontroller til krasj og dårlig ytelse. Og folk biter seg også merke i at samlingen trenger hele 62 GB på harddisken, mens de originale spillene kombinert trengte cirka 12.

Aspyr har på sin side takket spillmiljøet for deres overveldende støtte, og fortalt at det var kritiske feil ved nettverksinfrastrukturen ved lansering som resulterte i høy ping, krasj, usynlige servere og feil med matchmaking-systemet. De har arbeidet med å reparere disse problemene i ettertid.

Det kan nok likevel være lurt å vente litt med å gå til innkjøp. Det finnes ganske mange andre spill på Steam, inkludert en hel drøss som fungerer helt fint.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.