Warner Bros. vil fjerne en rekke spill fra markedet

Selskapet ser ut til å legge ned Adult Swim Games, og fjerner spillene de har gitt ut.

Adult Swim Games er en spillutgiver eid av Warner Bros. Discovery, som i en rekke år har gitt ut spill fra uavhengige utviklere. Men nå har moderselskapet funnet ut at det er penger å spare, og har gitt beskjed til en rekke utviklerne om at de nå planlegger å fjerne deres Adult Swim-utgitte spill fra Steam og andre plattformer i løpet av 60 dager.

Headlander fra Double Fine er et av spillene som fjernes. De har ikke hatt flaks med utgiverne sine i årenes løp, har de?
Headlander fra Double Fine er et av spillene som fjernes. De har ikke hatt flaks med utgiverne sine i årenes løp, har de?

Dette betyr at om spillene fortsatt skal være tilgjengelige, må utviklerne gi dem ut på nytt (å overføre et Steam-spill til en annen aktør tar visstnok bare noen minutter, men såpass med tid har tydeligvis ikke Warner Bros.).

Noen utviklere har sagt at de planlegger å relansere spillene sine gratis, andre sier de planlegger å gi dem ut på nytt selv. Heldigvis ser det ut som utgivelsesavtalene tillater dette. Warner krever imidlertid at de fjerner alle referanser til Adult Swim Games, inkludert navn på Adult Swim-ansatte listet opp i «credits»-listene, før de får gi ut spillene på nytt.

Ulempen er imidlertid at alt av brukeranmeldelser og ønskelisteoppføringer forsvinner sammen med de gamle spilloppføringene. Det er også tvilsomt at utviklerne kan fortsette å oppdatere disse.

Det er rimelig uvanlig at spill fjernes en masse fra markedet på denne måten, siden kostnadene for å ha dem tilgjengelige vanligvis ikke oppveier salgsinntektene. Mange av disse spillene ser dessuten ut til å ha gjort det godt på markedet. Men Warner Bros. er et stort selskap, og slike har en tendens til å ta brede beslutninger uten fokus på detaljer.

Her er en liste over Adult Swim-spill på Steam.

Nyttig tips til uavhengige utviklere: Ikke ha noe med Warner Bros. å gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.