Klassiske Marathon kommer til Steam

Åpen kildekode-versjonen av skytespillet slippes med Bungies velsignelse.

Før Bungie lagde Halo, lagde de … vel, veldig mye bra, faktisk. Oni og Myth, for eksempel. Men deres første suksess var Marathon, et førstepersons skytespill for Macintosh som i praksis ble den plattformens svar på PC-ens Doom. Men det hadde en mer avansert 3D-motor, blant annet med muligheten til å kikke opp og ned (motoren var ikke helt ulik den i Star Wars: Dark Forces).

Classic Marathon.
Classic Marathon.

Classic Marathon

kommer Marathon til Steam, under navnet Classic Marathon siden Bungie som du kanskje vet lager et nytt Marathon-spill for tiden. Dette er en versjon som kjører på Aleph One-motoren, en åpen kildekode-motor laget for å gjøre Marathon spillbart på moderne plattformer. Den slippes på Steam med Bungies velsignelse, og ser ut til å bli gratis.

Du kan spille spillet slik det opprinnelig var, men det er også mulig å spille i bredskjermformat og andre greier. Jeg siterer: «Experience authentic game play using the original data files, with optional widescreen HUD support, 3D filtering/perspective, positional audio, and 60+ fps interpolation, just in case the original is too authentic.»

Det er ikke gitt noen dato for Steam-lanseringen. Hele Marathon-trilogien er fortsatt tilgjengelig direkte fra Aleph One-nettstedet, og det finnes mengder av spillerskapte kampanjer som kjører på samme motor. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.