Pusleklassikeren Riven får nyversjon i år

Nå kan du utforske spillets magiske verden i full 3D, og i VR om du ønsker.

Riven er et førstepersons eventyrspill fra 1997, som opprinnelig ble lansert med undertittelen The Sequel to Myst. Her får vi rikelig med intrikate puslenøtter og mysterier å løse, alt satt til en fascinerende og fargerik verden.

Dette er sikkert en hjernesmelter.
Dette er sikkert en hjernesmelter.

Det er en stund siden utviklerstudioet Cyan Worlds røpet at de jobbet med en nyversjon av Riven, men nå har de kunngjort at den skal slippes i år.

Originalen brukte forhåndsrendret grafikk, mens oppfølgeren bruker ekte 3D via Unreal 5-motoren. Dermed er det også lagt inn støtte for VR (en teknologi Cyan Worlds later til å være veldig glade i). Og der originalen begrenset hvor du kunne bevege deg, kan du her utforske verden helt fritt. Dette betyr også at du vil komme over helt nye ting som ikke var i det gamle spillet.

Cyan har også sluppet en ny teaser-video, men den ser ærlig talt helt lik ut som den de slapp i 2022, og er like uinteressant. Men her er den, i alle fall:

Mens vi snakker om Riven, kan jeg trekke frem en annen «nyhet» som jeg egentlig hadde tenkt å skrive om for en stund siden. Game History Foundation har nemlig fått fatt i kildevideoen fra en dokumentarfilm om utviklingen av spillet, og publisert denne på nettet. Filmen ble opprinnelig inkludert med spillet, men siden dette var i 1997 var kvaliteten så som så.

Her er den nye utgaven:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.