Toaplan PC-prosjektet har fått sin siste samling

Fire nye SHMUP-klassikere har dukket opp på Steam og GOG.

Det er fortsatt litt overveldende for meg hvor mange spill det finnes i SHMUP-sjangeren. Disse horisontal- eller vertikalskrollene skytespillene var relativt populære her i Europa på åtti- og nittitallet, men i Japan tok sjangeren tydeligvis helt av. Og kvaliteten ser ut til å være jevnt over høy over nesten hele fjøla.

Truxton 2.
Truxton 2.

Toaplan var et av selskapene som lagde slike spill, og i de siste par årene har svenske Bitwave Games overført en rekke av dem til PC. Nå får prosjektet sin avslutning, med den fjerde samlingen spill. Disse er:

  • Truxton II – Beskrives som et av Toaplans vanskeligste og utilgivende spill, så … vet ikke, jeg?
  • Grind Stormer – Kjent for lekker og fargerik pikselkunst.
  • Dogyuun – Enda et spill med flott pikselgrafikk, også kjent for svære «boss»-fiender
  • Twin Hawk – Tradisjonelt militærbasert spill.

Som vanlig har Bitwave lagt inn en rekke oppdateringer. Du kan lagre og laste spillene når du vil, spole handlingen tilbake mellom 10 og 18 minutter (avhengig av hva som har skjedd), dele toppscorene dine med internettet og legge til en rekke hjelpemidler eller spille i «very easy»-modus.

Ellers loves ulike filtereffekter og nøyaktig samt svært rask emulering. Spillene er ute på Steam og GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.