Data East-spill fjernes fra markedet

Bad Dudes, Joe & Mac, Super BurgerTime og flere spill tas bort.

Jeg svippet innom GOG i dag, for å se om det hadde dukket opp noen nye retrospill som fortjente å få en liten artikkel. Det hadde det ikke, men jeg la merke til at de har et salg på Retro Classix-serien akkurat nå. Og at i beskrivelsen av dette salget skriver de at disse spillene skal fjernes fra salg når det er ferdig (om litt under ett døgn).

Rart.

De sier ingenting om hvorfor, men sier at dette gjelder «digitale nettbutikker» (i flertall). Så det ser ut som de fjernes fra alle kanalene der de selges, som altså også inkluderer Steam på PC (der prisen også er nedsatt, som på GOG), og PlayStation Store.

Retro Classix-serien består av emulerte utgaver av ulike arkadespill fra Data East, med Bad Dudes som det kanskje mest profilerte av spillene («Are you a bad enough dude to rescue the president» er vel blitt et slags meme). For noen av oss er dette spillet mer kjent under tittelen Dragon Ninja.

Serien ble lansert av retroutgiver Ziggurat Interactive for noen år siden. Jeg sjekket deres kontoer i sosiale medier, og kan ikke se at de har nevnt at spillene skal fjernes fra markedet. Men hvis du har hatt lyst til å grabbe noen av disse spillene, så virker det som du må gjøre det nå.

Oppdatering (16. april): Som Ruben påpeker i kommentarfeltet, har spillenes liv på nettet tilsynelatende blitt forlenget med et par uker. Ziggurat ser fortsatt ikke ut til å ha kommentert saken.

2 kommentarer om “Data East-spill fjernes fra markedet”

 1. Nå har det plutselig blitt 14 dager til de fjernes, ifølge den blå beskrivelsen… Jeg har ikke prøvd noe fra denne utgiveren, men mener å ha lest at enkelte av disse spillene kan lide av suboptimal emulering. Noen erfaringer?

  Svar
  • Takk for tips!

   Ja, jeg var klar til å kjøpe et par av dem i går, men så er brukeranmeldelsene litt «meh». Dealbreakeren for meg var at man tydeligvis ikke kan skru av CRT-filteret. Og når de i tillegg fjernes, er jo sjansene for oppdateringer minimale.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.