Atari gjenoppliver Infogrames

Utgiveren tidligere kjent som Infogrames skal hete Infogrames igjen. Delvis.

Atari har kunngjort at de vil gjenopplive utgivernavnet Infogrames, som altså var det de het før de kjøpte Atari-rettighetene og byttet navn i 2003. Det «nye» navnet skal brukes for spillutgivelser av den typen som ikke assosieres med det gamle Atari-navnet, men i likhet med Atari skal Infogrames også ha et ekstra fokus på gamle spill og merkevarer.

Amiga-versjonen.
North & South fra Infogrames.

I likhet med Atari er Infogrames et navn med en lang historie – det franske selskapet ble startet så tidlig som i 1983, og har en hel haug av klassikere på rullebladet. Mange husker dem sikkert for North & South, for eksempel, et spill dere vil finne igjen i ukens runde av NM i Amiga-spill.

Ønsker å kjøpe tilbake gamle serier

I årene med økonomisk uføre havnet svært mange av Infogrames’ mange spillserier i andres hender, da Atari/Infogrames solgte unna det de kunne for å holde seg flytende. Det er derfor spillserier som Outcast og Alone in the Dark i dag føres videre av Embracer-eide THQ Nordic, for eksempel.

Den «nye» utgaven av Infogrames vil som resten av Atari bygge opp porteføljen sin gjennom innkjøp av spillrettigheter, og de sier at de blant annet ønsker å få tilbake rettighetene til spill Infogrames opprinnelig ga ut. Skjønt dette avhenger selvsagt av om de nåværende eierne vil selge (Atari har faktisk kjøpt noen Infogrames-rettigheter allerede).

Den første serien de har tatt over er imidlertid noe helt annet, nemlig Totally Reliable Delivery Service. Dette er en serie med «simulatorer» av samme kaliber som Goat Simulator og slike spill. Den ble opprinnelig utgitt av TinyBuild, en indie-fokusert utgiver som har hatt trøbbel med økonomien i det siste og som Atari nylig har investert i.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.