Wizardry-nyversjonen er snart ferdigutviklet

Og kommer til konsoll samtidig som den forlater «early access» på PC.

Rollespillet Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord ble opprinnelig lansert i 1981, og regnes som en av de viktigste utgivelsene i sjangerens historie. Det var det første spillet i sjangeren som hadde alt vi forbinder med rollespill i en form vi kjenner igjen i dag, og det ble uhyre innflytelsesrikt både for vestlige spillskapere og for japanske.

Nytt liv med ny teknologi

I september i fjor slapp Digital Eclipse en nyversjon av Wizardry i «early access». Denne utgaven inkluderer en rekke forbedringer og moderniseringer hva både grensesnitt, grafikk og brukervennlighet angår, men bygger samtidig på originalkoden fra Apple II. Faktisk er det mulig å skru den opprinnelige 1981-versjonen på som et lag i spillet.

Nå er det klart at ferdigutgaven av Wizardry skal slippes den 23. mai. I tillegg kommer spillet samtidig til konsoll, nærmere bestemt Switch, PlayStation og Xbox. Dermed blir det lettere enn noensinne å oppleve denne spillklassikeren. Her er noen bilder som sammenligner originalen og nyversjonen:

En kommentar om “Wizardry-nyversjonen er snart ferdigutviklet”

  1. har spilt en del av wizardry-spillene når eg var liten. Men de er nok litt for arkaiske for min smak nå. så en nyversjon hadde vært gøy:-)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.