Husker du denne?

I ukens Spæll-podcast er lyspistoler i fokus.

Lyspistol-konseptet stammer utrolig nok fra 1930-tallet, men det var sannsynligvis med Nintendo Entertainment System og NES Zapper at det virkelig ble populært. Spesielt ikonisk ble jaktspillet Duck Hunt, der spillerne må jakte på ender sammen med en ivrig og egentlig ganske frekk hund.

Gjett arkadespillet. Bilde: Kristian Foshaug.
Gjett arkadespillet. Bilde: Kristian Foshaug.

Lyspistoler kom i mange varianter og til mange plattformer, og var også populære i arkadehallene med spill som Operation Wolf fra åttitallet og House of the Dead fra nittitallet. Konseptet var uansett det samme: Sikt på noe på skjermen, og skyt. Helt uten å lage kulehull i skjermen og få politiet på døra (sistnevnte kan kanskje skje om du veiver pistolen foran et vindu, da).

I ukens episode av podcasten Spæll har Håkon fått med seg Trond Sinfour Borgersen og Adrian Tanem fra Twin-Stick Gamers for å snakke om lyspistoler og lyspistolspill. Dermed er det bare å sette deg bak rattet, ta på joggeskoene, starte Elite: Dangerous eller slenge deg på sofaen, alt etter hva du liker å gjøre med podcast på øret, og lytte i vei:

PS: Dette er episode 98 av Spæll. Episode 100 er ikke langt unna, og den skal spilles inn live på Tilt i Oslo, lørdag 11. mai. Du finner mer informasjon på Facebook.

Toppbildet er tatt av Evan Amos.

En kommentar om “Husker du denne?”

  1. Fett! NB! Op. Wolf arcade maskin brukte en mekanisk kalibrert maskinpistol, festet i skaftet. Ikke teknisk sett en lyspistol. Op. Wolf ser man egentlig inn i ett speil, skjermen ligger nedi kabinettet, så det blir litt avstand.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.