Et nytt Ports of Call-spill er på vei

Bli rik på shipping når Ports of Call Deluxe 3D 2024 slippes senere denne måneden.

Ports of Call er et kjent og kjært spill for mange, noe de gode resultatene det har oppnådd i vårt NM i Amiga-spill er et tydelig bevis på. Det har kommet seg til 16-delsfinalen, der det akkurat nå er med i gruppe D.

Nytt Ports of Call-spill.
Nytt Ports of Call-spill.

Vi holder på med en feature-sak om spillet, der vi blant annet har intervjuet spillskaper Rolf-Dieter Klein, og i den forbindelse fortalte han at et helt nytt Ports of Call-spill snart legger til kai på Steam. Det heter Ports of Call Deluxe 3D 2024, og slippdatoen er satt til 11. mai.

Konseptet er akkurat det samme som før – du driver et rederi, og må tjene penger på å frakte varer verden rundt. Helst må inntektene dekke utgiftene, og hvis det i tillegg blir profitt kan du utvide flåten med nye skip og vokse deg enda større. Men spillet har også et simulatorinspirert aspekt, der du selv kan ta kontroll over skipene dine når de for eksempel skal legge til kai.

Du kan spille alene eller sammen med andre, og tingene du gjør vil være med å påvirke markedet (til de andre spillernes potensielle frustrasjon). Ports of Call Deluxe 3D 2024 bruker (som navnet hinter om) 3D-grafikk for sekvensene der du styrer skipet selv. Men det ser ellers ut som kontrollene er relativt like de i originalspillet.

Havnesekvensene er i 3D.
Havnesekvensene er i 3D.

Det nye spillet er en oppfølger til Deluxe-versjonen fra 2008, som opprinnelig ble gitt ut av Astragon. Klein forteller at de har fått tilbake rettighetene, og har oppdatert spillet samtidig som de har lagt til funksjonalitet fra Ports of Call XXL (en versjon mer lik originale Ports of Call). På nettstedet forteller han også at planen er å komme med regelmessige oppdateringer etter lansering.

PC-versjonen av klassiske Ports of Call er fortsatt tilgjengelig på Steam, om du heller vil kjøre den nostalgiske ruten.

Følg med på Spillhistorie.no for vår Ports of Call-sak, der Rolf-Dieter Klein blant annet røper hvordan man skal plukke opp skipbrudne sjøfolk!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.