Nye strategiklassikere til Steam

De tre første Warlords-spillene og de gamle Close Combat-spillene slippes på Steam.

Retrospillutgiveren SNEG har allerede et rikt bibliotek med klassiske spill som de har relansert. Nå utvides Steam-biblioteket deres med en haug av klassiske strategispill. Det som er litt interessant denne gangen er at de gir ut spillene for en annen utgiver, nemlig strategifokuserte Slitherine, som selv har sluppet dem på GOG.

Warlords 2 på DOS.
Warlords 2.

Warlords

Jeg tipper at de spillene den typiske Spillhistorie-leseren kjenner best her er de turbaserte strategispillene i Warlords-trilogien. Altså Warlords fra 1989, Warlords 2 fra 1993 og Warlords 3: Darklords Rising fra 1998. Alle ble skikkelig godt mottatt da de kom, og har fortsatt et svært godt rykte.

Eneren er riktignok litt slitsom å spille i dag, men heldigvis selges den i en pakke sammen med spill nummer to, så du kan teste den og så spille den bedre oppfølgeren. Men hvis du kun skal ha ett av disse spillene, er nok min personlige mening at det er Warlords 3: Darklords Rising du bør gå for. Det er nemlig fabelaktig.

Om du ikke kjenner Warlords-serien, er det fantasy-baserte krigsspill der du kjemper om makten på en serie store kart. Serien har visse likhetstrekk med de klassiske Heroes of Might & Magic-spillene (jeg tror også Warlords var en av inspirasjonskildene for den serien). Men kampsekvensene går mye kjappere her, og spillene er mer strategiske generelt.

Close Combat II.
Close Combat II.

Close Combat

Men SNEG har også fått med seg en annen klassisk serie som Slitherine eier i dag, nemlig Close Combat (i «gamle dager» var det Microsoft som ga disse spillene ut). Her er det snakk om sanntidstaktikk satt til den andre verdenskrigen, med et stort fokus på detaljer. Alt fra soldaters moral til hvor du treffer en stridsvogn har noe å si for utfallet.

Også disse spillene ble svært godt mottatt da de opprinnelig kom ut. Jeg har ikke særlig med Close Combat-erfaring selv, så jeg kan ikke komme med anbefalinge, men brukeranmeldelsene på GOG er generelt gode. Det er de fem første Close Combat-spillene som nå slippes på Steam.

Alle utgivelsene skal etter planen finne sted i løpet av mai. Slitherine har forøvrig bekreftet at de fortsatt eier rettighetene til disse spillene, så de av oss som håper på en Warlords-oppfølger fra den kanten kan fortsatt håpe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.