Shadowgate 2 kommer senere i år

Originalspillet kom i 1987.

Shadowgate er et pek-og-klikk-eventyr som opprinnelig kom ut til Mac i 1987, men raskt kom til en rekke andre plattformer i tillegg. Mest kjent er kanskje versjonen for NES, som riktignok droppet det innovative pek-og-klikk-grensesnittet (siden NES ikke hadde mus) til fordel for en menybasert sak.

Shadowgate 2.
Shadowgate 2.

Nå får spillet en offisiell oppfølger. Her spiller vi trollkvinnen Raven, som har fått i oppgave å få magien til å komme tilbake til landet Kal Torlin. Dermed må hun utforske det utrivelige slottet Shadowgate, som nok en gang er fullstappet med puslenøtter og monstre som må overvinnes ved hjelp av kløkt og et omfattende magisystem.

Shadowgate 2 bruker førstepersons synsvinkel og 3D-grafikk, og vi loves seks nivåer med pusling og turbasert kamp akkompagnert av et lydspor nok en gang komponert av Rich Douglas. Handlingen skal være skrevet av originalskaperne av Shadowgate

Forvirrende nok er ikke Shadowgate 2 den første oppfølgeren til Shadowgate – Beyond Shadowgate kom til den japanske plattformen Turbografx-16 i 1993, mens Shadowgate 64 kom til Nintendo 64 i 1999. I tillegg har det blant annet kommet en folkefinansiert nyversjon. Ah, og et annet Beyond Shadowgate er også på vei, det med en mye mer retroinspirert grafikkstil.

Shadowgate 2 kommer uansett til PC (Steam) og Switch senere i år.

En kommentar om “Shadowgate 2 kommer senere i år”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.