Atari har kjøpt sin gamle rival

Intellivision er nå en del av Atari-imperiet. Men Amico har de ikke overtatt.

I går kungjorde Atari at de har kjøpt rettighetene til Intellivision-navnet, samt over 200 spill utgitt av Intellivision. De har imidlertid ikke kjøpt selskapets nye Amico-konsoll, og dagens utgave av Intellivision vil nå endre navn og fortsette arbeidet med Amico på egenhånd (med lisens til å bruke Intellivision-navnet).

Intellivision-konsollen. Kul kontroller! Bilde: Evan Amos.
Intellivision-konsollen. Kul kontroller! Bilde: Evan Amos.

Intellivision var en spillkonsoll som ble utgitt av Mattel Electronics i 1979, og som raskt ble en av de mer seriøse konkurrentene til Ataris egne Atari 2600. I pressemeldingen skriver Atari at konkurransen mellom Atari og Intellivision kan kalles den første konsollkrigen, da Mattel var ganske hissige på å promotere sin konsoll som overlegen (noe den vel strengt tatt også var).

– Foreningen av Atari og Intellivision etter 45 år avslutter tidenes lengste konsollkrig, mener Mike Mika fra Atari-eide Digital Eclipse (som for tiden er aktuelle med Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord).

Nettopp Digital Eclipse er en av grunnene til at dette oppkjøpet er litt spennende, da de har en rekke gode retrospillsamlinger i porteføljen sin, og en Intellivision-versjon av Atari 50 hadde definitivt ikke vært å forakte.

En kommentar om “Atari har kjøpt sin gamle rival”

  1. Good memories. Designet oser av syttitallet, med fake treverk på sidene. Du kunne gå i 16 forskjellige retninger, mot kun 8 på vanlige joysticker og kontrollen ble unik for hvert spill med de plastinnleggene man skviste inn foran tastene. Nok en maskin man brukte (altfor) mange timer med, i følge foreldre som fortsatt levde i den analoge verden.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.