Atari har fylt 50 år

Og markerer begivenheten med en samlepakke som har over 90 spill.

Atari ble grunnlagt den 27. juni 1972, og feiret med andre ord sin femtiårsdag denne uken. Det er egentlig en begivenhet som burde vært viet mer oppmerksomhet her på berget, men tiden strekker ikke til og vi får bare legge «stor sak om Ataris historie» i den allerede uoverkommelige lista over ting som skal gjøres når vi får bedre tid. I fremtiden. En gang.

Dette er ikke et Atari 2600-spill.
Dette er ikke et Atari 2600-spill.

Atari feirer jubileet

Selv vil Atari feire anledningen med en gigantisk samlepakke som heter Atari 50: The Anniversary Celebration. Her får vi spill fra arkadehallene, åttitallskonsollene Atari 2600, 5200 og 7800, Ataris 8-bit-datamaskiner, håndholte Lynx og nittitallsfloppen Atari Jaguar. Et ganske godt utvalg, altså, selv om Amiga-inspirerte Atari ST glimrer med sitt fravær enn så lenge.

At Jaguar er med er forøvrig ganske spennende i seg selv, da jeg tror dette er første gangen den konsollen (som fikk mange gode spill selv om den ikke solgte så bra) er representert i en slik samling.

Totalt er det over 90 spill i samlingen, og alle skal komme med manualer samt museumsinnhold om utviklingen, folkene bak spillene, maskinvaren de kjørte på og situasjonen i Atari da de kom ut. Dette inkluderer over én time med eksklusive videointervjuer.

Yar's Revenge i ny drakt.
Yar’s Revenge i ny drakt.

Dette er imidlertid ikke alt. Pakken kommer også med seks nye spill som er inspirert av klassikere fra Atari-sortimentet, designet av anerkjente (og svært erfarne) Digital Eclipse:

  • Swordquest: AirWorld er et fjerde spill i SwordQuest-serien etter nesten 40 år.
  • Haunted Houses er en voxel-basert oppfølger til den «originale overlevelsesgrøsseren».
  • VCTR-SCTR er en vektorbasert kombinasjon av Asteroids, Tempest og andre spill.
  • Neo Breakout er en ny variant av Breakout og Pong, for to spillere.
  • Quadratank er en modernisert gjenskapelse av flerspillerspillet Tank.
  • Yar’s Revenge Reimagined er en nyutgave av Yar’s Revenge der du også kan spille med originalgrafikken.

Alt i alt virker dette som en temmelig solid samling. Den kommer til vinteren (før nyttår), og lanseres på PC og de vanlige konsollene – samt Atari VCS. Her er det offisielle nettstedet, og her er det vi på fagspråket kaller en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.