Baten Kaitos I & II er ute på PC

Nyversjoner av GameCube-spillene har funnet veien til en ny plattform.

Her er vi i «spill Joachim ikke har snøring på»-territorium igjen, men jeg forstår at det er en relativt stor greie for tilhengere av klassiske JRPG-spill at Baten Kaitos I og II har blitt sluppet på PC (altså Steam). Det er snakk om nyutgaver av de gamle spillene, som opprinnelig ble lansert på GameCube rundt tusenårsskiftet. Nyversjonene kom først til Switch i fjor.

Det er jo pent, da.
Det er jo pent, da.

Spillene er å finne i pakken Baten Kaitos I & II HD Remaster, og som navnet tilsier har grafikken fått seg en HD-overhaling. I tillegg har hovedfigurene og «bossene» blitt gjenskapt på nytt. Ellers får vi autolagring og en rekke innstillingsmuligheter for å skreddersy opplevelsen, samt «New Game+»-modus for de ivrigste. «New Game-» er også en greie her, med ekstra begrensninger.

Baten Kaitos-spillene gir deg rollen som en beskyttende ånd, som guider en gjeng fargerike JRPG-helter gjennom et episk oppdrag. Spillet skilter blant annet med et unikt kampsystem som morsomt nok heter Magnus, der du må spille ulike kort med spesialegenskaper mens du slåss i sanntid.

Lanseringen, som kom helt ut av det blå, markerer første gangen disse spillene har vært tilgjengelig på noe annet enn Nintendo-plattformer. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.