Dette spillet ble kunngjort i 2003

Over 20 år senere skal pirateventyret Captain Blood snart lanseres.

Spillere med lang fartstid og god hukommelse husker kanskje et spill som het Age of Pirates: Captain Blood. Det ble kunngjort i 2003 for PC og originale Xbox av russiske Akella, men etter trøbbel i utviklingen havnet det hos konkurrenten 1C Company. I årene som fulgte var det rikelig med drama, men i 2010 så det endelig ut til å nærme seg ferdigstillelse. Så forsvant det for godt.

Ting tar tid noen ganger.
Ting tar tid noen ganger.

Nytt liv

I 2022 dukket det imidlertid opp en 1.0-versjon på piratportalene (passende nok, siden spillet er et piratspill), og koden til spillet ble lagt ut under GPL-lisensen. Nå er rettighetssituasjonen tilsynelatende i orden, og en forbedret versjon er på vei til PC (Steam) og konsoll, via den retrofokuserte spillutgiveren SNEG.

Captain Blood er et tredjepersons actionspill satt til sjørøvertiden (inspirert av Rafael Sabatinis bok Captain Blood fra 1922). Du spiller en sjørøverkaptein som har store ambisjoner, men her er det ingen Pirates-aktige elementer, da spillet fokuserer på slåssing både på land og til sjøs.

SNEG lover at den nye versjonen får en rekke moderne forbedringer, men sier ingen ting om hva disse er. Siden spillet kommer til dagens konsoller kan vi vel i det minste forvente et modernisert kontrollsystem. Lanseringen skal finne sted senere i 2024, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.