GOG har fikset opp Resident Evil

Grøsserklassikeren er nå tilgjengelig i oppdatert form for moderne operativsystemer.

Resident Evil tok verden med storm da det ble lansert i 1996. Spillet bygde videre på konseptene fra Alone in the Dark (noe som opprinnelig ikke var planlagt; spillet gikk gjennom flere iterasjoner før den versjonen vi kjenner i dag tok form), og kalde grøss og intense actionsekvenser ved hjelp av fastsatte kameravinkler og tredimensjonale figurer.

Iik! Et avkappet hode!
Iik! Et avkappet hode!

Spillet ble først lansert på PlayStation, men kom etter hvert også til PC. Denne PC-versjonen har nå fått en kraftig overhaling, og blitt relansert på GOG.

Først og fremst har GOG ordnet det slik at den fungerer knirkefritt på moderne operativsystemer (Windows-spill fra slutten av nittitallet er i utgangspunktet ikke kompatible med moderne maskiner, og enkle løsninger som DOSBox fungerer ikke). De har også lagt inn full støtte for moderne kontrollere, noe som kommer godt med.

Men bak kulissene har de gjort en rekke andre forbedringer, blant annet med grafikken. Dette er altså ikke en nyversjon, så ikke forvent HD-oppskalering eller noe slikt, men det er flere nye innstillingsmuligheter slik som at du kan vise spillet i et vindu, bruke skalering og kantutjevning.

Resident Evil er ute nå, og spillet får følge av seriens to neste spill senere i år. Her er lenkene du trenger: Resident Evil, Resident Evil 2, Resident Evil 3: Nemesis. Det er ikke noen egen trailer, men GOG har lagt ut introsekvensen:

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.