Retromessa feirer tiårsjubileum i år

Vi loves Nordens største retrofest når Retromessa går av stabelen i august.

Retromessa i Sandefjord har i løpet av de ti årene den har blitt arrangert rukket å bli en fast tradisjon for mange spillinteresserte nordmenn. Om få uker skal årets utgave arrangeres, den 17. og 18. august. Denne gangen er den igjen tilbake i Runarhallen, der den har vært arrangert de siste årene unntatt i fjor.

Hallen kommer til å fylles av selgere som byr på klassiske spill og andre nerdegreier, samt en hel haug konsoller og datamaskiner satt opp for spilling. Faktisk skal årets utstilling være den største på Retromessa noensinne.

Kjente gjester

Yoko Shimomura kommer til Norge. Bilde: Osamu Nakamura.
Yoko Shimomura kommer til Norge. Bilde: Osamu Nakamura.

Som vanlig har arrangørene også klart å huke tak i diverse internasjonale gjester, og denne gangen er det japanske Yoko Shimomura som er det store trekkplasteret. Hun har laget musikk for over 100 spill, og skapte blant annet musikken til det legendariske slåssespillet Street Fighter II. Men det er kanskje musikken fra PlayStation-rollespillet Kingdom Hearts hun er mest kjent for.

– Shimomura er et skikkelig kupp, i Japan er hun kjendis, og kjent som en av pionerene blant musikere i spillbransjen, men i Norge er hun fortsatt ukjent for de fleste. Spillene derimot, har folk hørt om, sier messegeneral Jan Olav Hegvik i en pressemelding.

Hegvik forteller at han har ringt ned Japan i månedsvis for å få henne på plass, og er storfornøyd med at hun velger å ta turen til Norge.

– Det er i tillegg utrolig kult at vi har fått på plass en kvinne fra spillbransjen som headliner. Det er ikke mange av dem, spesielt fra 90-tallet, og vi har tradisjonelt hatt en veldig mannsdominert gjesteliste. Jeg håper besøkende lar seg inspirere av historien hennes, fortsetter han.

Men Yoko Shimomura er ikke den eneste spillmusikkskaperen som tar turen. Det andre store navnet er Chris Huelsbeck, tyskeren som er mest kjent for blant annet Giana Sisters og Turrican-serien og spesielt populær hos fans av Commodore 64 og Amiga.

I tillegg kommer britiske Heather Stevens, som også har noen store spill på rullebladet:

– Heather var sentral i utviklingen av spillet Tomb Raider til den første PlayStation-maskinen. Et ikonisk spill med en tøff kvinnelig hovedperson, Lara Croft, som fortsatt er aktuell i spill- og filmbransjen nesten 30-år etter at det første spillet kom ut. Jeg gleder meg veldig til å høre historien hennes, forteller Hegvik.

Ellers får messa blant annet besøk av Youtubere som Metal Jesus Rocks og Rob the Sir, og messa har sikret seg et lite scoop i form av Norges nye Donald-tegner. Hvem han er annonseres senere.

Du finner mer informasjon om arrangementet på det offisielle nettstedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.