Endelig har nye Shadow of the Beast gitt lyd fra seg

sotbPå Sonys Gamescom-konferanse i 2013 annonserte de et spill som utvilsomt pirret nysgjerrigheten til mange gamle Amiga-eiere: Shadow of the Beast. Men vi fikk bare et kort glimt av spillet, og det var det. I tiden som har gått siden annonseringen har de ikke sagt et ord om spillet, og mange gikk nok ut fra at det var kansellert i stillhet.

Det er en stund siden Shadow of the Beast imponerte sokkene av Amiga-eiere på åttitallet.
Det er en stund siden Shadow of the Beast imponerte sokkene av Amiga-eiere på åttitallet.

Det var det imidlertid ikke, og nå har Eurogamer tatt en titt på det. De virker svært optimistiske, og skriver at det ser strålende ut. De beskriver det som et brutalt, sideskrollende spill med både slåssing og plattformelementer, og i likhet med originalspillet fra 1989 skal det være svært utfordrende. Jeg håper det ikke er like utfordrende som originalen, for alvorlig talt…

Eurogamer har også publisert en liten video med gameplay-film fra spillet. Jeg liker stilen, selv om det fortsatt virker som utviklerne har langt igjen før spillet er klart for lansering. Det er forresten utrolig hvilken stemningsskapende rolle musikk spiller. Det er ingen musikk i selve spillet, men på ett tidspunkt legger Eurogamer på den gamle Amiga-musikken – og plutselig er det ingen tvil om at bildene på skjermen er fra et ekte Shadow of the Beast-spill. Journalistene tipper at Sony har fått originalkomponist David Whittaker til å lage musikken. Det er jo lov å håpe. Klikk deg videre for å se videoen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.