Rogue er ute på Switch

Amiga-versjonen av det klassiske spillet har blitt relansert som Epyx Rogue.

For ikke veldig lenge siden publiserte vi en stor artikkel om historien bak Rogue – spillet «roguelike» og «roguelite» er oppkalt etter – og passende nok kom det bare et par dager senere til en helt ny plattform. Epyx Rogue er nå ute for Nintendo Switch.

Amiga-utgaven er født på ny

Det som er litt interessant her, er at utgiver Pixel Games UK ikke har benyttet seg av DOS-versjonen av Rogue, slik de gjorde da de for noen år siden relanserte spillet for PC. I stedet er det Amiga-versjonen de har overført til Switch, noe som betyr at den har både pikselgrafikk (i motsetning til ASCII-tegn) og et strømlinjeformet grensesnitt.

Samtidig er denne versjonen strengt tatt like «original» som PC-utgaven, da den ble utviklet av en av spillets opprinnelige utviklere, Michael Toy. Du kan lese mye mer om dette i artikkelen jeg nevnte, men kortversjonen er at han sto bak Amiga-utgaven mens medskaper Glenn Wichman lagde versjonen for Atari ST.

Switch-versjonen tilbyr ulike grafikkfiltre, en mulighet til å lagre spillet når du vil (i stedet for å kun ha én lagrefil som slettes når du dør), et visuelt kontrollsystem og et valg av ulike lydspor. I tillegg inkluderes instruksjonsmanualen.

Det er ukjent om denne versjonen forblir Switch-eksklusiv. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.