Ubisoft med nytt Heroes of Might and Magic

Heroes of Might and Magic: Olden Era henter inspirasjon fra klassikerne.

Ubisoft har kunngjort et helt nytt Heroes of Might and Magic-spill, og det ser overraskende lovende ut. Ikke bare fordi utgiveren har droppet den tullete greia med å kalle serien «Might and Magic Heroes» i stedet for «Heroes of Might and Magic», men fordi selve spillet strengt tatt ser ut som akkurat det en typisk fan av seriens storhetstid ønsker seg.

Heroes of Might and Magic: Olden Era.
Heroes of Might and Magic: Olden Era.

Inspirert av Heroes III

Heroes of Might and Magic: Olden Era utvikles av Unfrozen, studioet bak det kritikerroste taktikkspillet Iratus: Lord of the Dead, og skal etter planen slippes i «early access» på Steam i løpet av andre kvartal (april-juni) neste år. Som du ser av traileren følger spillet tett i nittitallsutgivelsenes fotspor, både med tanke på spillmekanismer og presentasjon.

Jeg har skrevet et stort tilbakeblikk på Heroes of Might and Magic II, så hvis du trenger en introduksjon kan du lese det. Men kortversjonen er at du starter et typisk oppdrag med en helt og en by, og må sende helten ut i verden for å utforske, sanke ressurser og slåss mot fiender mens byen bygges opp slik at du kan rekruttere stadig nye og bedre typer styrker som helten kan ha med seg.

Bybildet.
Bybildet.

Etter hvert rekrutterer du flere helter og tar over nye byer, mens du prøver å overvinne en eller flere motstandere som gjør det samme. All kamp utførers i en egen turbasert modus, der du også kan bruke magi og spesialegenskaper.

Olden Era sender oss tilbake til Enroth, der vi kan spille en ikke-lineær kampanjemodus, frittstående oppdrag (på forhåndsdesignede eller dataskapte kart) eller flerspiller mot andre spillere. Et redigeringsverktøy for kart og kampanjer er også inkludert. Du kan lese mer om spillet hos Ubisoft, og ja: HoMM III nevnes flere ganger i teksten.

Her er annonseringstraileren:

Både Spæll og cd SPILL har snakket om Heroes of Might & Magic III tidligere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.