Nå er alle Marathon-spillene ute på Steam

Bungies førstepersons skytespill fra nittitallet er gratis.

Bungie er i dag mest kjent for Halo og Destiny, men deres første suksess var en serie førstepersons skytespill laget for den gangen Doom-løse Apple Macintosh. Marathon-spillene var minst like grå som inspirasjonskilden, og hadde til og med en litt mer avansert motor ettersom de lot spillerne kikke opp og ned (som i for eksempel Star Wars: Dark Forces).

Er det Doom? Nei.
Er det Doom? Nei.

I forrige uke ble det siste Marathon-spillet, Marathon Infinity, relansert på Steam. Dermed er hele trilogien ute på tjenesten. Alle spillene kjører på en åpen kildekode-motor som heter Aleph One, som er laget for å sikre at de gamle spillene kan kjøres sømløst på moderne plattformer, med ekstra funksjonalitet som bredskjerm og perspektivkorrigering om ønskelig.

Det er ikke Bungie selv som har relansert disse spillene, men de er gitt ut med deres velsignelse. De er dessuten helt gratis. Om du foretrekker Steam-løs spilling kan du fortsatt finne dem på det offisielle Aleph One-nettstedet.

Bungie jobber som du kanskje vet med et eget Marathon-spill, men dette er flerspillerfokusert og virker ikke som det har særlig mye til felles med de gamle spillene utover selve navnet. De relanserte spillene har fått «Classic» slengt på navnene sine, for å unngå eventuelle misforståelser.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.