Antstream er ute for PlayStation

Tjenesten lar deg strømme over 1000 retrospill.

Antstream Arcade er en strømmetjeneste som lar deg spille retro- og indiespill via nettet. Den har til nå vært tilgjengelig på Xbox og PC, mobile plattformer og i nettleseren. Denne uken lanserte Antstream en PlayStation-versjon, slik at enda flere får muligheten til å utforske tjenestens spillbibliotek på over 1300 individuelle titler.

Jeg tok nylig en (ny) titt på strømmetjenesten Antstream Arcade på PC, så hvis du vil lære mer om tjenesten kan du lese min artikkel.

Kortversjonen er at strømmingen fungerer overraskende godt, at det er et bredt utvalg spill fra ulike plattformer (inkludert de europeiske favorittene), og at tjenesten også byr på kule ekstrautfordringer, topplister og slikt. Samtidig er grensesnittet og spesielt spillbiblioteket ganske rotete og ustrukturert. Her er konklusjonen min:

Antstream Arcade er fortsatt en interessant tjeneste, og jeg har hatt det mye moro mens jeg testet den. Det er kult å ha tilgang på så mange retrospill uten å måtte laste ned eller kjøpe individuelle titler, og terskelen for å teste spill man aldri har vært innom før er veldig lav. Det liker jeg. Jeg liker også de mange utfordringene som er inkludert, og som i beste fall kan endre opplevelsen av enkelte spill totalt.

Bedre på arkademaskin, men den opplevelsen er forbeholdt de få i disse dager.
Bedre på arkademaskin, men den opplevelsen er forbeholdt de få i disse dager.

Selve strømmingen fungerer også godt – altså, det fungerer bedre å spille disse spillene lokalt, hvis du har ekte maskinvare eller et fornuftig emulatoroppsett, og sånn sett er det vanskelig å se for seg at seriøse retrospillere lar seg friste. Men holder man forventningene litt i sjakk, er Antstream-opplevelsen helt grei.

Det som ikke fungerer spesielt godt er innpakningen. Det er fortsatt like frustrerende som det var for fire år siden å navigere seg rundt i tjenestens bibliotek – bare det å identifisere hva de ulike spillene heter kan være trøblete i PC-klienten, der artistiske logoer krympes ned i frimerkestørrelse. At det ikke er noen indikasjoner på kvalitet er også et problem på en tjeneste som tross alt inkluderer ganske mye av relativt tvilsom karakter.

Antstream er fortsatt litt vanskelig å helhjertet anbefale. Hele grensesnittet trenger en ordentlig overhaling, og spillbiblioteket trenger sårt enda flere større samarbeidspartnere som kunne tatt med seg noen større spill til tjenesten. Så konklusjonen blir den samme som sist: Antstream har potensial, men er ikke helt der enda.

Besøk det offisielle Antstream-nettstedet for mer informasjon. Her er en video som skal demonstrere hvor kjapt det går å komme igang:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.