Tilbake til nittitallet i Serpent in the Staglands

Jeg hadde egentlig tenkt å gjøre ferdig et tilbakeblikk i dag, men tiden strakk ikke til (mye takket være Pillars of Eternity, skal jeg innrømme). Men så så jeg et intervju med skaperne av et rollespill som heter Serpent in the Staglands, og tenkte at det kunne være artig å videreformidle.

Grafikken er ikke akkurat «cutting edge».
Grafikken er ikke akkurat «cutting edge».

Serpent of the Staglands beskrives som et «ekte rollespill-eventyr», og med det mener utviklerne at det kombinerer eventyrspillelementer som gåter og etterforskning med tradisjonelle konsepter fra penn-og-papir-rollespill. De trekker frem den halvkjente klassikeren Darklands som en stor inspirasjonskilde, og forteller at spillet foregår i en øst-europeisk-inspirert bronsealderverden som riktignok inneholder mye fantasy, men også har mange realistiske elementer.

I likhet med Pillars of Eternity er dette et isometrisk, gruppebasert rollespill med taktisk sanntidskamp og pause.

Isometrisk moro.
Isometrisk moro.

Konseptet er ganske spennende: Du spiller en gud som har tatt menneskeform og kommet ned blant de dødelige for å ta del i en høytid dedikert til deg selv. Men så viser det seg at du ikke klarer å komme deg tilbake til gudeverdenen igjen, og at noen ønsker å ta deg av dage. Nå må du prøve å finne ut hvem som vil ta knekken på deg, og hvordan du kan få din gudeform tilbake. Siden det er litt utrygt at folk flest vet hvem du er, forklér du deg som en krydderhandler.

Det er åpenbart at Serpent in the Staglands ikke har samme budsjett som for eksempel Pillars of Eternity, men konseptene virker spennende og jeg tar gjerne imot et rollespill inspirert av Darklands. Spillet skal etter planen lanseres i løpet av året.

Her videointervjuet jeg skrev om tidligere.

2 kommentarer om “Tilbake til nittitallet i Serpent in the Staglands”

  1. Darklands var vel muligens det første rollespillet av denne typen jeg spilte på PC for ca 20 år siden… Husker hvordan jeg brukte å lage et party kun for at de skulle tjene mest mulig penger på arbeid, satte de så til å arbeide over natta mens jeg sov – som førte til at jeg våknet opp stinnrik, men med en hel gruppe oldiser. Heldigvis gikk det jo fint an å bytte ut gruppemedlemmer :)

    For de som ikke har spilt Darklands, så finnes det på Gog.com til en veldig billig penge – og selv om grafikken er så som så, så er det et ypperlig klassisk rollespill som jeg har brukt mange timer på, både på 90-tallet og nå i den senere tid etter Gog.

    Svar
  2. Kult! Jeg har bare prøvd spillet såvidt, etter å ha kjøpt det på GOG. Det er et spill jeg har lyst til å virkelig sette meg ned med en gang, men det er egentlig en type spill man helst burde spille med en papirmanual, tenker jeg.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.