Tex Murphy: Overseer får en nyversjon

Dette var en overraskende nyhet: Tex Murphy: Overseer – det tredje FMV-spillet i Tex Murphy-serien – får en nyversjon som skal kjøre på Unity 5-motoren.

Det er ikke Access-veteranene i Big Finish Games som står for nyversjonen, men en gruppe fans. De gjør det imidlertid med Big Finish’ fulle støtte, og nyversjonen får alle de originale filmsekvensene. Alle de originale gåtene og samtalene skal også være med, samtidig som utviklerne vil inkludere flere gåter og nytt innhold (hmmm). Om det betyr at Chris Jones og eventuelle andre skuespillere vil spille inn nye dialoger vet jeg ikke.

Tex Murphy: Overseer var i seg selv en gjenfortelling av det første spillet i Tex Murphy-serien, Mean Streets. Men der Mean Streets var et merkverdig kombinasjon av enkel flysimulator og todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr, fulgte Overseers samme modell som Under a Killing Moon og Pandora Directive.

For eventuelt nye spillere vil det si at spillet lot deg utforske tredimensjonale miljøer sett fra førstepersons synsvinkel, samtidig som det brukte ekte video for å vise mellomsekvenser og interaksjon med andre figurer.

Det var en modell som fungerte svært godt, og fjorårsutgivelsen Tex Murphy: Tesla Effect viser at den fortsatt fungerer. For all del, Tesla Effect har sine problemer, men de har mest med kombinasjonen av høyt ambisjonsnivå og lavt budsjett å gjøre. Om du ikke har testet Tesla Effect kan du lese Kristian Aasgårds anmeldelse av spillet på Gamer.no.

Jeg aner ikke når nyversjonen kommer og om den vil koste penger eller ikke, men her er i alle fall litt tidlig video:

Er forresten artig å skrive dette samme dag som Nintendo slår hardt ned på et fan-prosjekt basert på Super Mario 64. Det er flere måter å behandle sine tilhengere på, tydeligvis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.