Et knippe nye Microprose-spill relansert på Steam

knightsoftheskyNight Dive Studios har relansert fem nye Microprose-spill på Steam. De er:

Hyperspeed er et romskipspill med rollespillelementer (interessant!) og Challenge of the Five Realms er et rollespill. Resten er flysimulatorer. Microprose kunne virkelig det der med å lage kule flysimulatorer. Men det er alltid litt trist å spille Microprose-spill uten papirmanualene.

Hyperspeed er et romspill med rollespillelementer. Spennende!
Hyperspeed er et romspill med rollespillelementer. Spennende!

Jeg har begrenset erfaring med disse spillene, men jeg vet at det er en litt kul historie bak F-19 Stealth Fighter. Det er nemlig basert på et fiktivt stealth-jagerfly, som Microprose tenkte seg frem til basert på spekulasjoner om hvordan et virkelig stealth-jagerfly burde fungere. På det tidspunktet fantes det et stealth-jagerfly i USAs arsenal, men det var topphemmelig. Ved en merkelig tilfeldighet innrømmet USA at flyet eksisterte samme dag som F-19 Stealth Fighter ble lansert. Det ekte flyet er F-117A Nighthawk, og er med i oppfølgeren til F-19 Stealth Fighter.

Av de øvrige spillene har jeg hørt gode ting om Knights of the Sky, hvor handlingen foregår under første verdenskrig. Hyperspeed husker jeg egentlig best fra avslutningsskjermen i Civilization, som var en reklame for det og fire andre Microprose-spill. Challenge of the Five Realms må jeg faktisk innrømme å aldri ha hørt om før.

Det finnes forøvrig mange flere Microprose-spill på Steam. Litt rart at flesteparten av dem ikke er på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.