Star Control, Loom og Divinity – GDC-foredrag på nettet

starcontrolArrangørene av årets Game Developers Conference har lagt ut et stort antall foredrag, paneler og diskusjoner fra messen gratis på nettet. Det ser ut til å være mye om «monetization» (aka «slik dreper vi spillmediet»), samt tekniske foredrag, men det er også mye spennende her.

Et artig lite bilde fra Star Control: Sjekk den topplisten. Nesten bare strategi, eventyr og simulatorer!
Et artig lite bilde fra Star Control: Sjekk den topplisten. Nesten bare strategi, rollespill og simulatorer!

I går kveld så jeg Fred Ford og Paul Reiche III fortelle om utviklingen av Star Control 2 – et av tidenes aller beste spill. Det var et interessant tilbakeblikk, som også minner om at spesielt Paul Reiche III har flere andre spennende spill på samvittigheten. Jeg fikk veldig lyst til å teste Murder on the Zinderlauf nå. Uansett, en anbefalt presentasjon.

Her er noen andre som virker spennende:

Noen andre spennende greier man bør se? Det ergrer meg at de fortsatt har låst så mye innhold bak betalingsmuren, men de skal vel tjene penger de også.

Loom-tilbakeblikket fikk forresten etterspill. Moriarty hintet om at han kunne tenke seg å lage en oppfølger, og nevnte Telltale, Double Fine og Wadjet Eye som selskaper han ville stolt på i den forbindelse. I ettertid har han og Wadjet Eye hatt samtaler, og ifølge Wadjet Eyes Dave Gilbert er både han og de interessert i et samarbeid (men ingen avtaler har blitt signert). Jeg elsker spillene til Wadjet Eye, og tror et slikt samarbeid ville fungert veldig godt. Så jeg krysser fingrene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.