Hva med en gratis bilsimulator?

copa«Gratis» har aldri vært så dyrt som det er nå, takket være den forferdelige «free to play»-trenden. Spill som promoteres som gratis kan ofte ha nedlastbare bonuser som koster mer enn et nytt konsollspill, og hvis man virkelig skal spille et slikt spill uten å betale må man som regel belage seg på å bruke evigheter på å komme noen vei før man krasjer i en betalingsvegg.

Vroom.
Vroom.

Jeg blir derfor raskt skeptisk når spill lanseres på Steam for den nette sum av kroner 0. Hva er svindelen denne gangen? I Copa Petrobas de Marcas‘ tilfelle er jeg jommen ikke sikker. Det er ikke noen mikrotransaksjoner her, eller nedlastbare tillegg. Dette spillet er rett og slett bare gratis.

Som bildene røper er dette et bilspill. Og hvis du har litt i overkant mye peiling på bilsport (i motsetning til meg), kan navnet røpe at det er et offisielt spill basert på Brasils viktigste serie for standardbiler. Du vet, sånn som Tommy Rustad driver på med (sist gang jeg fulgte med kjørte han i Swedish Touring Car Championship, og da jeg googlet ham i forbindelse med denne posten fant jeg ut at det mesterskapet ble nedlagt for fem år siden).

Dette er naturlig nok ikke noe stort spill. Det har seks forskjellige baner, inkludert kjente navn som Interlagos. Bilene er en håndfull varianter av Ford Focus, Chevrolet Cruze, Mitsubishi Lancer og Toyota Corolla. Du kan kjøre frittstående løp eller ta del i hele mesterskapet, og det er selvsagt trenings- og kvalifiseringsrunder før selve løpet.

Grafikken er så som så, men ikke direkte dårlig – og det er artig å se at spillet har støtte for nattracing, selv om lyseffektene om natten ikke var spesielt realistiske. Bilene høres litt ut som mopeder, men det er egentlig ikke så viktig.

Selv om ingen av spillets promobilder viser det, er selvsagt cockpit-kameraet førstevalget i dette spillet.
Selv om ingen av spillets promobilder viser det, er selvsagt cockpit-kameraet førstevalget i dette spillet.

Så langt jeg kan se, er kjørefysikken ganske solid, og det er jo den som betyr noe. Spillet bruker den anerkjente (om enn litt gamle) rFactor-motoren, og bilene oppfører seg naturlig og realistisk. Samtidig er det absolutt ikke noe problem å håndtere dem med noen hjelpemidler aktivert. Men dette er en simulator, så hvis du ikke er forberedt på å kjøre rundt og rundt en bane mens du perfeksjonerer innbremsingen foran hver sving er det kanskje ikke noe for deg.

Jeg har ikke tatt meg bryet med å sette opp Logitech-rattet for å teste dette spillet, selv om jeg ser at det er det Steam-folket anbefaler. Jeg er ikke hundre prosent fornøyd med hvordan Xbox 360-kontrolleren fungerer. Styringen blir nemlig litt tastatur-aktig, hvor små bevegelser får voldsomme utslag på rattet. Men jeg ble egentlig vant med det, og det ser for så vidt også ut til å være mulig å stille litt på hvordan det fungerer.

Alt i alt virker Copa Petrobas de Marcas som et solid spill. Liker du bilsimulatorer tror jeg absolutt du vil like det. Selv tror jeg at jeg går tilbake til Assetto Corsa, men jeg kan se for meg at det er mulig å få mye god underholdning ut av dette spillet.

PS: I den grad det er noen hake ved denne gratisutgivelsen tror jeg at jeg har funnet den. Skaperne har nemlig også laget et spill som heter Stock Car Extreme, så er man kynisk kan man nok se på Copa Petrobas de Marcas som en veldig stor demo for det spillet.

PPS: Steam-allergikere kan laste spillet ned fra utviklernes nettsted i stedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.