Noen nyheter om Star Control

starcon2Jeg gleder meg veldig til å se hva Stardock får til med det nye Star Control-spillet. Star Control 2 er et av favorittspillene mine, og et nytt spill i samme stil, men bygd på moderne teknologi, kan bli veldig, veldig spennende.

Urk, jeg må få spilt det igjen, slik at jeg kan ta noen egne skjermbilder. Ur-Quan Masters-gjengen har jo tydeligvis ikke tatt noen selv på ti år.
Urk, jeg må få spilt det igjen, slik at jeg kan ta noen egne skjermbilder. Ur-Quan Masters-gjengen har jo tydeligvis ikke tatt noen selv på ti år.

Om du ikke har prøvd Star Control 2 anbefaler jeg at du laster ned Ur-Quan Masters, som er en gratis nyversjon utgitt med originalskapernes fulle støtte. Kort sagt er det et episk romspill der du må reise rundt i et åpent univers, på jakt etter ressurser og allierte. Handlingen foregår etter at menneskene og deres venner har tapt en stor krig, så du kjemper mot en overlegen motstander. Men heldigvis har de andre problemer å stri med.

Jeg elsker blant annet hvordan man gradvis pusler sammen et bilde av hva som har skjedd i universet, hvordan situasjonen er nå, og hvordan man skal overvinne fiendene. Det handler mye om utforskning, men også om dialoger med forskjellige romvesener, og når man spiller ender man opp med flere ark fulle av notater om mulige spor og tips som kan følges opp.

Her er introen (starten gir meg fortsatt litt gåsehud):

Anyhoo, Stardock lager som sagt et nytt Star Control-spill. De har vært i kontakt med originalskaperne, som forøvrig holdt et kjempeinteressant foredrag på GDC, men siden de for øyeblikket jobber for Activision blir det nye Star Control-spillet laget uten deres involvering. Det er litt synd, men ifølge Stardocks Brad Wardell er det en viss mulighet for at fremtidige spill i serien kan involvere dem. Av denne grunnen er ikke det nye Star Control-spillet en oppfølger til Ur-Quan-serien, men foregår i et helt nytt univers.

Så kan originalskaperne eventuelt lage sin offisielle fortsettelse til Star Control 2 når de kommer så langt (det virkelige Star Control 3 ble laget av noen andre).

Nå har Wardell lagt ut litt informasjon om det kommende spillet. Blant annet forteller han at spillet foregår i 2112, og starter ved at menneskene får kontakt med en utenomjordisk rase. Dette gir oss muligheten til å selv reise mellom stjernene, og spillet følger den første ekspedisjonen. Underveis vikles vi inn i intergalaktisk drama, og menneskenes utforskingsskip ender opp som et flaggskip for en flåte med skip fra mange ulike raser. Vi loves rike konfigureringsmuligheter for flaggskipet.

Det snakkes også om at handlingen foregår i en «klynge» på cirka 500 solsystemer, og at brukerne selv kan skape nye «klynger», med egne planeter, raser, skip og eventyr. Disse lastes så ned dynamisk om spillerne velger å reise dit – litt som i den siste delen av Spore, kanskje.

Om du er interessert i å vite mer kan du lese et kort FAQ-dokument, samt en liten «våroppdatering» om spillet. Det ser ikke ut til at Stardock vil annonsere noe offisielt i år, og det eneste Wardell sier om lanseringsdatoen for den endelige versjonen er at Star Control 2 feirer 25 år i 2017. Hm, det er lenge til…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.