Betal for å gjøre «fatalities» lettere i Mortal Kombat X

finishthemDa jeg startet denne bloggen tenkte jeg at jeg kun skulle poste om ting jeg liker, og at jeg derfor kunne lage meg en liten boble der alt tullet fra den store spillbransjen ikke fikk innpass. Men nå skjønner jeg at det blir vanskelig. Noen ganger er nemlig bransjen så idiotisk at jeg ikke kan la være å si noe om det.

Ikke Mortal Kombat X. Her må du utføre «fatalities» selv.
Ikke Mortal Kombat X. Her må du utføre «fatalities» selv.

Ta Warner og Netherrealm Studios, for eksempel. De har akkurat lansert Mortal Kombat X, det tiende spillet i en serie som kanskje burde blitt pensjonert for åtte spill siden. Denne gangen har de nådd et nytt lavmål. Du har kanskje hørt om «fatalities», som er blodige og ultravoldelige avslutningsangrep man kun klarer å utføre gjennom en komplisert serie bevegelser på kontrolleren. For oss som spilte Mortal Kombat som tenåringer på nittitallet var de utrolig fascinerende.

Mortal Kombat X har også slike, men denne gangen har utviklerne implementert noe som kalles «easy fatalities». Ved å bruke en mynt kan du aktivere et avslutningsangrep kun ved hjelp av to knapper. Og disse myntene kan selvsagt kjøpes for ekte penger. Hva er det med bransjen? Jeg lurer litt på hvordan man kom opp med denne ideen uten å brekke seg.

Den offisielle unnskyldningen er selvsagt at mange ikke klarer å utføre disse avslutningsangrepene, og at de nå har fått en mulighet til å utføre dem likevel. Det er jo en elendig unnskyldning, for det er ingen ting der som tilsier at løsningen burde involvere å ta betalt for muligheten. Men det er jo ikke noe vi ikke har hørt før – slike mikrotransaksjoner er jo ofte bare rene juksekoder, som utgiverne nå av en eller annen grunn tenker det er en god idé å ta betalt for.

Det kunne vært verre, ettersom disse angrepene kun kan aktiveres etter at kampen er over. Det er med andre ord ikke en «pay to win»-situasjon. Det er bare utrolig kleint, og egentlig ganske respektløst overfor spillerne og seriens historie.

Jaja. Mortal Kombat X er tilgjengelig på PC og konsoll. Muligheten til å kjøpe «fatalities» er bare tilgjengelig på konsoll. Selve spillet er sikkert okay. Jeg har ikke vært interessert i Mortal Kombat siden nittitallet, men jeg har for så vidt hørt gode ting om de nyere spillene i serien.

Toppbildet er lånt/stjålet fra Ars Technica, og tatt av Sam Machkovech.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.