Chip’s Challenge 2!

Husker du Chip’s Challenge? Dette var et hjernetrimspill fra Epyx (mest kjent for spill som Summer Games og Impossible Mission) som nøt en viss suksess på plattformer som Commodore 64 og Amiga. Men om du husker spillet, er sjansen størst for at du husker Windows 3-versjonen, som ble solgt som en del av Windows Entertainment Pack 4 fra Microsoft.

Chip's Challenge 2.
Chip’s Challenge 2.

Neste måned kommer spillet i salg igjen, på Steam. Det er omtrent akkurat som før, bare for dagens systemer. Men det er ikke Chip’s Challenge som er den største nyheten her. Den største nyheten er at Chip’s Challenge 2 lanseres samtidig.

Chip’s Challenge 2 har nemlig aldri vært tilgjengelig tidligere. Kortversjonen av historien er at spillet har vært ferdigutviklet i evigheter, men at krøll med rettighetene førte til at det aldri kom ut. Før nå, altså. Chip’s Challenge 2 ser i grunnen helt ut som det første Chip’s Challenge, men byr på 200 nye nivåer og «79 nye spillelementer».

Videoer fra de to spillene kan du se på Steam-sidene deres: Chip’s Challenge 1 og Chip’s Challenge 2.

Spillskaper Chuck Sommerville har forresten laget en åndelig oppfølger til Chip’s Challenge, med litt mer moderne presentasjon. Den heter fantasifullt nok Chuck’s Challenge, og finnes for både Windows og telefoner.

Her er forresten en video der Sommerville blant annet forteller om omstendighetene rundt Chip’s Challenge 2. Den er fra 2012, altså før situasjonen kom i orden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.