Taktikk i verdensrommet

shammerRomstrategi-sjangeren er kanskje litt overrepresentert her på bloggen, men Star Hammer er ikke helt som de andre romstrategispillene jeg har skrevet om. Det er egentlig ikke et strategispill i det hele tatt, men et taktisk spill. Her slipper du å designe skip, drive forskning, bygge hærer og kolonisere planeter – alt du må sørge for er at dine romskip gruser fiendens romskip.

Taktisk romkrig.
Taktisk romkrig.

Spillet bruker det strategispillnerdene gjerne kaller et WeGo-system. Det vil si at kampene foregår i sanntid, men pauses ved jevne mellomrom slik at du kan gi ordre. I motsetning til i, for eksempel, et rollespill ala Pillars of Eternity, kan du ikke gi ordre når du vil, kun ved forhåndsbestemte intervaller. Du kan imidlertid pause spillet for å studere resultatene av ordrene dine underveis. Et annet (og ganske annerledes) romspill som bruker denne tilnærmingen er fjorårsperlen The Last Federation.

Oppdragene i Star Hammer finner sted i tredimensjonale rom-miljøer, og du får kontroll over en rekke ulike typer romskip, i vidt forskjellige størrelser og fasonger. Spillet har en kampanje med over 60 oppdrag, hvor valgene du tar underveis i oppdragene bestemmer ruten du tar gjennom kampanjen.

Deilige detaljer.
Deilige detaljer.

Star Hammer: The Vanguard Prophecy skal etter planen lanseres 4. juni. Det gis ut av Slitherine/Matrix Games, og som vanlig betyr det at det blir tilgjengelig både på Steam og DRM-fritt direkte fra dem.

Utvikleren heter Black Lab Games, og har så vidt jeg kan se bare laget ett spill tidligere. Det var det betydelig enklere Star Hammer Tactics, som kom til PC, PSP og PS3. De har en ganske aktiv utviklerblogg, hvis du vil følge med. Trailerino:

En kommentar om “Taktikk i verdensrommet”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.